MALATYA / BATTALGAZİ - Battalgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ara

BATTALGAZİ RAM OLARAK SORUMLULUK BÖLGEMİZDE, UZAK YAKIN MESAFE FARK ETMEKSİZİN ÖZEL EĞİTİM ÇALIŞMALARINI YÜRÜTÜYORUZ. BU KAPSAMDA SORUMLULUK BÖLGEMİZE EN UZAK İLÇE OLAN 125 KM MESAFEDEKİ ARAPGİR İLÇESİNE ÖZEL EĞİTİM TARAMA FAALİYETİ İÇİN UYGULAMA ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİK. TARAMA FAALİYETİNE RAM'DAN UZMANLARIN YANISIRA TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE GÖREV YAPAN ÇOCUK PSİKİYATRSTİ DR. ÖZLEM DOĞAN DA KATILARAK YOĞUN DESTEK VERİMİŞTİR.

Haz

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Bütünleştirici Eğitimin Geliştirilmesi Projesi (BEGEP) kapsamında Eğitimde Bütünleştirme Zirvesi 21-22 Haziran 2022 tarihlerinden Ankara ATO Congresium'da yapıldı. Zirveye ülke genelinden bilimsel çalışmayla katkı sağlamak amacı ile başvuru yapılmış olup 40 adet bilimsel çalışma Zirve Hakem Kurulu tarafından kabul görmüştür. Söz konusu 40 adet bilimsel çalışmanın 2'si Malatya'dan dır. Malatya'dan Doğanşehir Fen Lisesi Rehberlik Öğretmeni Ferat DALAMAN ve arkadaşları tarafından nicel araştırma yöntemlerinden yararlanılarak gerçekleştirilen "Ortaöğretim Öğretmenlerinin Kaynaştırma Eğitimine İlişkin Düşünce, Endişe, ve Tutumlarının Bazı Değişkenler Açısından İncelenmesi" konulu bilimsel çalışma zirvede sözel olarak Ferat DALAMAN tarafından sunulmuştur. Malatya'dan kabul gören diğer bilimsel çalışma ise Battalgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Mesut AŞIK ve arkadaşları tarafından gerçekleştirilen "Özel Gereksinimli Çocukların Erken Tanılanması ve Eğitimine İlişkin Öğretmen Görüşleri" (Malatya İli Örneği) konulu bilimsel araştırmadır.

Eğitim'de Bütünleştirme Zirvesine Malatya'dan katılan İl Milli Eğitim Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinden Sorumlu Şube Müdürü Kazım KARACA eğitimde hiçbir fert feda edilemez ilkesi ile özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda eğitim hakkından yararlandırılması için azami sevide hassasiyet gösterdiklerini bildirdi.

Haz

AB-ERASMUS + HAREKETLİLİĞİ KAPSAMINDA "BİZ BİRLİKTE MUTLUYUZ" PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI. PROJE KAPSAMINDA KURUMUMUZ ÖĞRETMENLERİ ALMANYADA ÖZEL EĞİTİM VE OTİZM KONUSUNDA KURS EĞİTİMİ ALDI. ÇALIŞMAYI BAŞARIYLA TAMAMLAYAN ÖĞRETMENLERİMİZE KATILIMCI VE EUROPASS BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ.

Eyl

RİBA (REHBERLİK İHTİYAÇ BELİRLEME ANKETLERİ) ÇİZELGELERİ BÜTÜN OKUL KADEMELERİNİN ÖĞRENCİ,ÖĞRETMEN VE VELİ DEĞERLENDİRME ÇİZELGELERİ AŞAĞIDAKİ LİNKLERDE EXCEL FORMATINDA BİLGİLERİNİZE SUNULMUŞTUR.

Eyl

RİBA (REHBERLİK İHTİYAÇ BELİRLEME ANKETLERİ) FORMLARI BÜTÜN OKUL KADEMELERİNİN ÖĞRENCİ,ÖĞRETMEN VE VELİ FORMLARI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDE PDF FORMATINDA BİLGİLERİNİZE SUNULMUŞTUR.